Jablečný koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
300 ml mléka
5 lžíc oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
500 g jabĺek
rozinky
mletá skořice
Drobenka:
5 lžíc krupičky
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč.

  2. Jablká umyjeme, vyrežeme jaderníky a narežeme na malé kocôčky. Rozložíme ich na cesto. Posypeme škoricou a hrozienkami.

  3. Z prísad urobíme drobenku a celý koláč ňou posypeme.

  4. Pečieme na 180°C dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!