Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby

Recepty, Polévky

Suroviny

rybí hlava (ocas, ploutve)
rybí vnitřnosti
1OO g hrachu
lOO g uvařených krup
4O g másla
česnek
cibule
kořenová zelenina
4O g hladké mouky
sůl
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka.

  2. Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby, vaříme tak 1O minut - to je rybí maso už měkké a vývar přecedíme a necháme zchladnout.

  3. Zatím si pokrájíme zeleninu na proužky, kterou necháme na másle osmahnout, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, pak přilijeme prochladlý vývar z ryb, vaříme a ke konci přidáme hrách i s vodou ve které se vařil a ještě dáme utřený česnek, kroupy a obrané, pokrájené maso z ryb. Už jen dosolíme, dáme petrželku a máme hotovo. Druhý způsob polévky je pro ty, kteří nemají rádi rybí a je popsaná v poznámce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!