Hubáci

Recepty, Houby

Suroviny

400 g čerstvé houby
4 vejce
sůl
pepř
Těsto:
250 ml vlažného mléka
120 ml olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
300 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
půl kostky droždí
Na posypání:
zelené cibulka
kmín
nasekaná petrželová nať
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé hřiby podusíme na trošce oleji a malinko vody, až se nám voda úplně vypaří, zakvedláme vejce a dosolíme a opepříme dle chuti.

  2. Těsto jsem připravila v pekárně (ale jde samozřejmě i klasicky), je krásně křehké!

  3. Rozdělíme těsto na dvě poloviny, vaválíme a doprostřed dáme vychladnou smaženici, posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou, zavineme, dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a nasekanou petrželovou natí.

  4. Pečeme cca 25 minut při 180 stupních do zlatova. Výborné teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy