Hříbky na roštu

Recepty, Grilování

Suroviny

8 větších nebo středně velkých pevných hřibových hlaviček
4 větší stroužky česneku
3 lžíce másla
sůl
petrželka
2 hliníkové grilovací misky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo na pánvičce mírně rozehřejeme, přidáme do něj nahrubo nasekaný česnek a posekanou petrželku a necháme mimo oheň aromatizovat. Očištěné kloboučky rozložíme na grilovací misku a pokapeme je vydatně česnekovým máslem. Rozpálíme gril, vložíme misku s hřiby a přiklopíme druhou grilovací miskou. Během rožnění ještě přikapáváme máslo a osolíme je.

  2. Podáváme na horkých topinkách z bílého chleba jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

  3. Doma na úpravu hřibů můžeme použít mělkou pánev remosky, pečící pánev nebo dáme ve vhodné mělké nádobě do trouby pod gril. Lze i na pánvičce zaklopené pokličkou, ale pak jsou vlastně dušené...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!