Hříbkovo-žampionová omáčka s domácím knedlíkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na omáčku:
Vepřová plec (množství podle strávníků)
150 g nakrájených čerstvých hříbků (můžou být i jiné houby)
sterilované žampiony
1 cibule
250 ml 12% smetany
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
čerstvý libeček
masox
Na knedlíky:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
1 rohlík
20 g kvasnic
150 ml vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka: Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, přidáme hříbky, na kostky na krájené vepřové maso, sůl, pepř, kmín, nasekaný libeček a osmahneme.

  2. Podlijeme vodou, přidáme žampiony a dusíme, dokud maso nezměkne.

  3. Když je maso měkké, přidáme vodu, masox necháme povařit, do smetany rozmícháme polohrubou mouku, nalijeme do omáčky a ještě chvíli povaříme.

  4. Knedlíky: Z trochy vlažného mléka, 2 lžiček cukru a droždí si uděláme kvásek.

  5. Do mísy dáme mouku, nakrájený rohlík, vejce, mléko, přidáme kvásek, trochu soli a vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 45 min. (podle teploty)

  6. Po vykynutí uděláme 2 knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě cca 25 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!