Hřib kovář v zelenině na způsob leča

Recepty, Houby

Suroviny

2 hřiby kováři
2 nové menší brambory
¼ zelené a žluté kapie
2 koktejlová rajčátka
1 jarní cibule
tymián, drcený kmín, sůl, pepř
možno vývar nebo voda na podlití
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby a brambory nakrájíme na kousky. Na pánvi zpěníme cibuli, vhodíme houby s brambory, můžeme podlít troškou tekutiny. Osolíme, okmínujeme a přidáme tymián. Dusíme na mírné teplotě asi15 minut.

  2. Mezitím rajčata a kapie také nakrájíme. Po 15 minutách přidáme zbylou zeleninu a dusíme ještě asi 12 minut, opepříme až nyní.

  3. Sporák vypneme, přidáme vejce a necháme na plotýnce do ztuhnutí ještě 6 minut. Dochutíme, podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!