Hrášková pomazánka s avokádem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

100 g mraženého hrášku
¼ avokáda (40 g)
20 g baby špenátu
1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
pár lístků tymiánu
sůl
čerstvě mletý pepř
Na doplnění:
čerstvý kozí sýr
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vložte do misky a zalijte vroucí vodou. Po 3 minutách sceďte a vložte do ledové vody. Po chvíli sceďte a nechte okapat.

  2. Do misky (nebo tubusu k tyčovému mixéru) vložte opraný špenát, avokádo, citronovou šťávu, špetku soli a trochu drceného pepře a promixujte tyčovým mixérem.

  3. Do misky přidejte hrášek a jen trochu promixujte, aby zůstala hrubší konzistence (pokud chcete pomazánku jemnou, mixujte déle).

  4. Podle chuti dosolte a dopepřete. Namažte na chléb a posypte například slunečnicovými semínky nebo čerstvým kozím sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!