Hrášková polévka z uzených žebírek

Recepty, Polévky

Suroviny

Hrášek 2 konzervy - viz foto
Uzená žebra (kosti+trocha masa)
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Smetana
Sůl
Pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku zpěníme na trošce sádla jednu cibuli. Potom přilijeme cca 1,2 litru horké vody z konvice a vložíme uzené kosti s masem. Necháme chvilku (cca 20 minut) povařit, aby vznikl vývar.

  2. Kosti s masem vytáhneme a do vývaru nasypeme hrášek (trochu hrášku si dáme stranou na ozdobení). Vaříme do změknutí hrášku. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme prolisovaný česnek.

  3. Mezitím si z kostí obereme maso a nakrájíme ho. Maso vložíme zpět a ještě chvilku povaříme (cca 5 minut). Odstavíme z plamene a vmícháme trošku smetany na vaření. Podáváme s opečeným nakrájeným rohlíkem (rohlík+máslo).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!