Hranolkový hemenex - večeře, když zbydou hranolky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 cibulka
5 plátků anglické slaniny
1-2 hrsti studených hranolků
2 vejce
strouhaný tvrdý sýr podle chuti
petrželka
pažitka -nemusí být
kečup -kdo ho nerad nedává
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na oleji si osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku, když zrůžoví, rozpostřeme kolečka salámu na něj nandáme hanolky, trochu opečeme a vyklepneme vajíčka, která osolíme, opepříme, necháme zatáhnout bílek a nakonec posypeme sýrem, který když se rozpustí můžeme posypat petželkou a vypneme.

  2. Můžeme si vajíčka pokapat kečupem a obložit zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!