Houby v kapse

Recepty, Houby

Suroviny

Těstíčko:
2 rozšlehaná vajíčka
asi 6 lžic polohrubé mouky
asi 2,5 dl mléka
2 lžíce solamylu rozmíchané v trošce studené vody
adžika
sůl podle chuti
strouhanka na obalení
Houbová směs:
200 g čerstvých hub (zde především masáky = muchomůrka růžovka)
1 střední cibule nakrájená nadrobno
1 vejce
1 větší rozetřený stroužek česneku
sůl
pepř
drcený kmín
uzená paprika
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiných bylinek
olej (na smažení palačinek i hotových kapsiček)

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou.

  2. Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky. Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme.

  3. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petrželovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit.

  4. Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  5. Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem. Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!