Houbovo-cibulové lodičky z listového těsta

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 chlazené listové těsto
hladká mouka na vál
1 vejce
6 hnědých žampionů
1,5 PL másla
2 větší cibule
rajská šťáva (nebo sušená rajčata v oleji)
sůl, pepř
1 stonek řapíkatého celeru
1 sedlčanský krémový romadur (90 g)
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto na vále rozválíme na obdélník. Rádýlkem nakrájíme čtverce, ze kterých vytvarujeme lodičky. Kraje lodiček otočíme a přehneme dovnitř. Houby nakrájíme na plátky a orestujeme na másle. Řapíkatý celer pokrájíme na kostičky.

  2. Cibule nakrájíme nadrobno. Do lodiček navrstvíme orestované houby, přisypeme pokrájené cibule, osolíme, opepříme a zakápneme rajčatovou šťávou (nebo přidáme pokrájené kousky sušených rajčat). Poklademe kostičkami řapíkatého celeru. Na každou lodičku položíme plátek romaduru.

  3. Kraje listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů cca 12 minut. Zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!