Houbové soté na polentovém koláčku s baklažánem

Recepty, Houby

Suroviny

na houbove sote:
400 g cerstvych hub (pouzila jsem zampiony)
mensi cibule
strouzek cesneku
cerstvy rozmaryn
hladkolista petrzel
par kapek citronove stavy
balsamikovy ocet
olivovy olej
drceny pepr
sul
na polentove kolacky:
100 g instantni polenty
200 ml mleka
200 ml masoveho vyvaru
platek masla
sul
lilek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a cesnek nakrajime na drobno a na olivovem oleji osmazime do zlatova. Pote prisypeme houby pokrajene na vetsi kousky, smes osolime, opeprime a chvilku restujeme, obcas prohodime.

  2. Odstavime z ohne, zakapneme citronovou stavou a balsamikem. Nakonec posypeme nasekanymi listky rozmarynu a hladkoliste petrzele.

  3. Mleko a vyvar privedeme k varu, dle potreby dosolime a za staleho michani vsypeme polentu. Odstavime a michame do zhoustnuti. Nakonec vmichame platek masla. Pripravenou kasi naplnime olejem vytrene formy na kolacky o prumeru 12 cm.

  4. Lilek nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote pomoci papiroveho ubrousku osusime a smazime do zlatova. Kolacek vyjmeme z formy, ozdobime platkem lilku, houbovou smesi a zakapneme olivovym olejem a balsamikovym octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!