Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře nebo 4 stehna
300-350 g čerstvých hub, pokrájených a spařené (lze použít i předem namočené sušené)
4-5 stroužků česneku
snítka tymiánu, rozmarýnu, případně majoránka
1 větší cibule
sůl
drcený kmín nebo jiné, námi oblíbené koření
1 lžíce másla
těstoviny nebo rýže, noky pro 4 osoby

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, nasolíme (i uvnitř), okořeníme a posadíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky na drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, bylinky a okapané, spařené houby.

  2. Kuře poklademe kousky másla, zaklopíme a pečeme cca 45 minut na 200 stupňů. Je-li třeba, podlijeme, ale s podléváním to příliš nepřeháníme, abychom měli výpeku tak akorát na omaštění přílohy, kterou si uvaříme těsně před dopečením kuřete.

  3. Kuře odklopíme a dopékáme doměkka a dozlatova, za občasného přelití šťávou, pak ho z pekáčku vyndáme na talíř a naporcujeme. Do houbového výpeku nasypeme scezenou vařenou přílohu - těstoviny, rýži, noky, dobře promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!