Hlívové řízečky v ořechovém těstíčku

Recepty, Houby

Suroviny

hlíva ústřičná (popřípadě i jiné houby, množství je opravdu individuální, podle počtu strávníků)
1 vajíčko
oříšky (já jsem použila půl balíčku lískových)
sůl
koření na houby (na posypání obalených hub)
trošinku oleje (na pečící papír a pokapání hub)

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy pomeleme, přidáme vajíčko a sůl. Kdo nemá problém s váhou, může si přidat i hladkou mouku, aby se s těstíčkem lépe pracovalo, ale jde to i bez ní, nebo houby obalíme v hladké mouce, aby těstíčko lépe drželo.

  2. Plech vysteleme pečicím papírem, který trošinku pomažeme olejem a obalené houby na ně poklademe.

  3. Každou z hub posypeme špetkou oblíbeného koření, já použila Habibi.

  4. Troubu vyhřejeme na 220°C a pečeme dorůžova. Houby neobracíme, jen je během pečení opatrně odlepíme od papíru.

  5. Jako přílohu můžeme zkusit celerové hranolky, které se dělají klasicky, jako bramborové a opět je můžeme upéct na pečicím papíře v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!