Hlávkové zelí s kedlubnou a pečené vepřové kostky z kýty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 menší hlávka zelí
2 větší kedlubny
1 kg vepřové kýty – ořech
2 střední cibule
3 stroužky česneku
vepřové sádlo
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, utřeme česnek se solí a vše vetřeme do masa. Kostky opepříme a bohatě posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pomalu zakryté pečeme.

  2. Mezitím si připravíme zelí, které rozpůlíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené zelí, osolíme a podlijeme lehce vodou. Dusíme pod pokličkou do poloměkka. Poté přidáme celý kmín a nastrouhané kedlubny. Dusíme společně dále do měkka.

  3. Jakmile je zelí hotové, dle chuti a potřeby zahustíme trochou světlé jíšky a případně dosladíme nebo okyselíme. Maso v polovině pečení zkontrolujeme, podlijeme, přidáme nakrájenou cibuli a pečeme do měkka. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!