Gyros-krkovičkové plátky se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Krkovice plátky 3ks
sůl
pepř
koření Gyros
worcester
olej (sádlo)
hladká mouka asi 1 lžička
brokolice
česnek 3 stroužky (jeden na maso, dva do štávy)
žlutá cibule 1 ks
červená cibule 1 ks
hlíva ústřičná (žampióny)
paprika červená zeleninová
pórek
zeleninový vývar (voda+kousek Natur kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, zakapeme pár kapkami worcesteru a posypeme hojně gyros kořením. Vše do masa vetřeme a necháme odležet.

  2. Mezitím si připravíme zeleninu, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, papriku na kousky, hlívu na proužky a brokolici na růžičky. Pórek si nakrájíme na proužky a dáme stranou na posypání hotového pokrmu.

  3. Na pánvi (v kastrolu) si rozehřejeme tuk, na něj vložíme připravené maso a z obou stran jej opečeme. Pak maso podlijeme horkým vývarem (max.do výšky masa), přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání a obracení dusíme téměř do měkka.

  4. Poté pokličku dáme stranou, maso naskládáme na sebe (aby nám nepřekáželo) šťávu vysmahneme na tuk a zasypeme hladkou moukou.Tu orestujeme, zalijeme vývarem, dle potřeby dochutíme, maso rozložíme do vzniklé šťávy a necháme ještě chvíli (asi 5 minut) dusit a provářet pod pokličkou.

  5. Poté pokličku odklopíme, přidáme zeleninu, špetku Gyros koření, promícháme a necháme ještě pár minut dělat (pozor aby se nám zelenina nerozvařila). Dle potřeby dochutíme a podáváme sypané pórkem. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše nebo čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!