Gulášovka z točeňáku

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g chalupářského kabanosu
2 cibule
½ červené a zelené kapie
kořenová zelenina (menší mrkev a petržel, kousek celeru)
2 l vývaru nebo vody
2 PL mletá červená paprika (sladká)
chilli papričky
3 PL sádla
sůl, mletý pepř
2 stroužky česneku
majoránka
petrželová nať
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 PL sójové omáčky
3 brambory

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.

  2. Přidáme na malé kostičky nakrájený kabanos, který orestujeme a zaprášíme 2 PL mleté sladké papriky, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme, přidáme chilli papričky a necháme zvolna vařit asi 10 minut

  3. Nakonec přidáme sójovou omáčku a na kostičky nakrájené brambory a 5 minut vaříme, zbývá jen mírně zahustit, dochutit česnekem a majoránkou.

  4. Dozdobím petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!