Grilované žampiony plněné vepřovou panenkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks žampionů (portobelo)
4 ks vepřové panenky cca 2 cm vysoké
4 plátky anglické slaniny
sůl
grilovací koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky panenky osolíme a okořeníme. Zabalíme do plátků anglické slaniny.

  2. Žampiony očistíme - neloupeme. Vyřízneme nohu. Grilovací koření rozmícháme v oleji a vytřeme touto směsí vnitřek i vnějšek žampionů.

  3. Dáme na gril. Žampiony cca 10 minut z každé strany. Maso podle toho, jak máme rádi propečené. Středně cca 5 minut z každé strany, propečené cca 10 minut z každé strany.

  4. Podáváme s grilovaným bramborem a zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!