Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou

Recepty, Grilování

Suroviny

broskve
třtinový cukr
rum
šťáva z limetky
zakysaná smetana
limetková kůra
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Broskve dáme do cedníku a prolijeme horkou vodou. Stáhneme slupku, broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku. Půlky broskví pokapeme rumem a posypeme trochou třtinového cukru a necháme chvíli rozležet.

  2. Rozpálíme grilovací pánev a ovoce po obou stranách ogrilujeme dozlatova. Nakonec podlijeme rumem, necháme ho hodně zahřát a zapálíme.

  3. Když alkohol vyhoří, přendáme ovoce na talířky, pokapeme limetkovou šťávou a teplé podáváme se zakysanou smetanou, kterou ochutíme nastouhanou limetkovou kůrou.

  4. Kdo má rád hodně sladké, může si smetanu přisladit, ale nám k tomu chutnala jen tak přírodní, broskve byly sladké dost a dohromady to úžasně ladilo:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!