Grilovaná skládanka s červenou čočkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g vařené červené čočky
polovina červené papriky
2 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce pórku nakrájeného na proužky
½ lilku
2 stroužky česneku
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce třtinového cukru
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a necháme asi hodinu vypotit.

  2. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Na olivovém oleji opékáme dočervena spolu s paprikou nakrájenou na menší kousky. Zeleninu přendáme na talířek a potřeme mašlovačkou olivovým olejem, do kterého jsme přidali jeden rozmačkaný stroužek česneku.

  3. Na stejné pánvi pak opečeme na trošce oleje pórek, přidáme k němu uvařenou červenou čočku, stroužek česneku (nebo podle chuti i víc), osolíme a opepříme.

  4. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi, na lžičce olivového oleje, krátce restujeme. Pak přidáme balzamiko, cukr a restujeme, dokud se tekutina neodpaří a celer není pokrytý lesklou glazurou“.

  5. Misku si vypláchneme studenou vodou a na její dno položíme kousek papriky, pak plátky lilku, vrstvu čočkovo-pórkové směsi, opět papriku, lilek a končíme čočkou.

  6. Vyklopíme na talířek, lehce zakápneme olivovým olejem, okolo rozložíme řapíkatý celer a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!