Grilovaná cibule s medovo-sójovou omáčkou

Recepty, Grilování

Suroviny

syrová cibule
Na omáčku:
1 PL oleje
2-3 stroužky česneku
1 chilli paprička
tymián
3 PL medu
3 PL sójové omáčky
1 PL rumu
bílé víno dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na omáčku rozehřejeme v kastrůlku olej a lehce na něm zpěníme rozetřený česnek, posekanou papričku a tymián i s větvičkami.

  2. Přidáme med a sójovou omáčku a rum. Podle potřeby naředíme vínem, provaříme a necháme vychladnout. Vyjmeme větvičky tymiánu.

  3. Cibule nakrájíme na půlky nebo na silnější plátky a na rozehřátém grilu opečeme z obou stran.

  4. Grilovanou cibuli namáčíme do omáčky.

  5. Hotovou cibuli můžeme také přemístit do aluminiové misky, zalít omáčkou a společně na grilu krátce prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!