Funebrácká krkovička s černou kaší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
2 lžíce sádla
2 cibule
sůl
pepř
Na marinádu:
3 dcl černého piva
2 lžíce medu
1 lžička chilli
3 stroužky česneku
Na kaši:
400 g brambor
200 g černých fazolí
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z černého piva, medu, čili a česneku připravíme marinádu, do které na pár hodin naložíme plátky masa. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, krátce osmahneme.

  2. Pak přidáme plátky masa, které předtím osolíme a opepříme

  3. . Maso i cibuli pražíme a hlídáme tak dlouho, dokud cibule nezačne hnědnout. V této chvíli je čas vlít nálev v němž jsme marinovali krkovičku.

  4. Přiklopíme a dusíme dokud maso nezměkne.

  5. Omáčka se během té doby zredukuje na velmi kvalitní sós.

  6. Černá kaše: Den předem namočené černé fazole uvaříme doměkka. V druhém hrnci uvařime brambory, taktéž doměkka.

  7. Fazole rozmixujeme, přidáme uvařené a vychladlé brambory a vyvoříme kaši do níž zamícháme kousek másla.

  8. Osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme krkovičku podlitou sósem lžičkou majonézy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!