Frankfurtska fazolacka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 konzervy cervenych fazoli
1/2 konzervy bilych fazoli
1/2 konzervy cocky
1 nakrajena cibulka
1 nastrouhana mrkev
1-2 brambory na kosticky
utreny cesnek (mnozstvi jak kdo rad)
nakrajena uzena klobaska/parecek
platek masla
kousek speku
1 PL hladke mouky
vyvar
KORENI:
mleta cervena paprika
majoranka
pepr
trosku soli

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme ve větším hrnci společně s kousky špeku. Přidáme cibulku a orestujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.

  2. Když začne mrkev pouštět barvu, ztlumíme plamen, přidáme česnek, promícháme a zasypeme směsí hladké mouky a červené papriky (1 polévková lžíce mouky a 1 čajová lžička papriky) a důkladně promícháme.

  3. Rychle přilijeme trošku vývaru, vymícháme dohladka a pokračujeme postupným přiléváním vývaru (za stálého míchání). Přidáme majoránku, pepř a podle chuti špetku soli. Necháme cca 15 minut provařit a přidáme čočku.

  4. Opět necháme polévku pořádně provařit (aspoň 30 minut) a přidáme klobásku. Necháme vařit dalších 15 minut a přidáme červené fazolky.

  5. Poté znovu vaříme cca 10 minut a přidáme bílé fazolky, provaříme a nakonec přidáme bramboru. Když jsou brambory měkké, polévka je hotová. Okořeníme dle chuti, je-li třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!