Fotbalové hřiště konec sezony 2012/13

Recepty, Dorty

Suroviny

mramorový korpus
potahovací hmota WHITE ICING
barvy 700 g hmoty
kakao
Krém:
2 másla
1,5 pudinkového prášku
700 ml mléka
150 g cukru nebo dle chuti
2 žloutky
trochu rumu
potravinářský fix

Postup přípravy receptu

  1. Korpus upečeme dle návodu a necháme vychladnout. Poté ho dvakrát překrojíme. Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky a přišleháme vychladlý pudink. Pudink uvaříme dle návodu jen bez cukru.

  2. Krém vyšleháme a do jedné třetiny přišleháme kakao asi 2 polévkové lžíce dle chuti, jak kdo má rád. Nezapomeneme přišlehat do krému rum.

  3. Dort promažeme krémem a necháme nejlépe do druhého dne nebo alespoň do podvečera (pokud pečeme dopoledne) ztuhnout.

  4. Z hmoty vytvoříme kuličky, napíchneme si je na špejli a barvíme černou barvou do podoby míčů a necháme zaschnout. Já jsem špejle s míčky zapíchala do krabičky od čaje.

  5. Hmotu si obarvíme na zeleno a potáhneme s ní dort. Dále jsem si zapíchla umělohmotné branky a bílou hmotou vytvarovala čáry na hřiště.

  6. Potom nápisy z červené hmoty a po stranách cukrářským fixem napsala jména, je dobré si plochu, na kterou píšete, poprášit cukr moučkou, neboť je hmota mastná a fix pak špatně píše. Vždy fix důkladně otřete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!