Formanská kola

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové krkovičky vcelku
2 pikantní klobásy
100 g anglické slaniny
300 g listového baby špenátu
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
pepř
sůl
vývar
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát a mírně naklepeme.

  2. Osolíme, opepříme posypeme paprikou a potřeme utřeným česnekem.

  3. Poklademe plátky slaniny a špenátem, který jsme předtím spařili.

  4. Doprostřed položíme klobásu a stočíme do rolády.

  5. Maso zašijeme a povrch ještě osolíme a okořeníme.

  6. Přendáme do vyššího pekáčku a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C a necháme asi 20 minut zatáhnout.

  7. Poté přilijeme trochu horkého vývaru, přidáme kolečka cibule, zakryjeme alobalem a pečeme asi hodinu.

  8. Odstraníme alobal, maso přelijeme výpekem a dopečeme dočervena - asi půlhodiny.

  9. Hotové maso vyndáme a udržujeme teplé.

  10. Výpek s cibulí vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem.

  11. Šťávu prošleháme, dochutíme a necháme na nízké teplotě 20-30 minut provářet.

  12. Z masa odstraníme nitě a nakrájíme na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!