Flíčky se zelím

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g flíčků (širokých nudlí)
3/4 hlávkového zelí
80 g sádla
1 cibule (větší)
kostka masoxu
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme.

  2. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme až do měkka, nakonec necháme mírně osmahnout.

  3. Uvaření flíčky smícháme s dušeným zelím. Máme-li náhodou drůbeží či snad dokonce husí sádlo, děláme zelí pro lepší chuť na tomto sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!