Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové panenky / 12 medailonků
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
350 g Fitness mix ARDO
1 lžíce olivového oleje
1/2 kostky zeleninového bujónu
8 lžíc bylinkový mix ARDO
3 lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu.

  2. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání dusíme na mírném ohnicca 8 minut. Před koncem dušení přidáme bylinky a máslo.

  3. Během přípravy zeleniny si očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomoučíme. Na rozpálený olej v pánvi klademe medailonky, které po obou stranách prudce orestujeme do zlatavé barvy.

  4. Servis: Na talíř dáme zeleninu, kterou před tím krátce podusíme ve vývaru. Přidáme přílohu podle vaší volby a medailonky, které přelijeme bylinkovou omáčkou. Bylinkovou omáčku připravíte jednoduše rozpuštěním másla, do kterého přidáte nasekané bylinky.

  5. Doporučená příloha: Medailónky skvěle doplní vařený brambor, ale i čistá vařená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!