Filé z candáta s omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filé z candáta s kůží asi po 175 g
2 lžíce citronové šťávy
petrželka
bazalka
estragon
pažitka
4 rajčata
1 cibule
1 jablko
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
2 lžičky celozrnné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Filé omyjeme a osušíme. Pokapeme 1 lžící citronové šťávy. Bylinky opereme, otrháme a posekáme. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozčtvrtíme, odstraníme stopky a semena a dužinu pokrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno posekáme. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec. Dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme 1 lžící citronové šťávy. Filé po obou stranách osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a rybu opékáme nejprve 3 minuty, obrátíme a pečeme další 3 minuty.

  3. Na vypečeném tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme jablko a přikryté je podusíme. Přelijeme jablečným octem a 2-3 lžícemi vody. Vmícháme hořčici, rajčata a bylinky. Osolíme a podle chuti opepříme. Rybí filé s omáčkou podáváme s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!