Fenomenální marináda pěti chutí na kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 PL medu - např. květový, luční...
1 PL rostlinného oleje
dle chuti červená chilli paprička
3 rozmačkané velké troužky česneku
1 PL tmavé sójové omáčky (kvalitní)
šťáva z 1/2 pomeranče
1 KL koření pěti vůní
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme koření pěti chutí. Můžeme použít to komerční, ale lepší je si ho udělat čerstvé. Do hmoždíře dáme 1/2-1 kávové lžičky fenyklových semínek, asi 5 hřebíčků, jeden celý badyán a 1/2 kávové lžičky cayenského nebo obyčejného pepře. Toto dokonale rozdrtíme a přidáme ještě 1/2 kávové lžičky mleté skořice. Koření pěti chutí máme hotové a zbude i napříště.

  2. V kastrůlku si rozehřejeme dvě lžíce medu a lžíci oleje, přidáme chilli, česnek, sójovou omáčku a lžičku koření, šťávu, ale nevaříme. Dobře osolíme a podle chuti ještě opepříme. Marináda voní ze začátku poněkud nevábně, ale to nevadí, je to většinou způsobeno výrazným fenyklem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!