Fazolovo-sójové karbanátky
Recepty, LuštěninySuroviny
- 100 g sterilovaných červených fazolí
- 25 g sójového masa
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl
- pepř
Postup Fazolovo-sójové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejme na 200 °C.
Sójové maso uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme, necháme zchladnout a vymačkáme vodu.
Fazole propláchneme, necháme okapat a promixujeme je se sójovým masem.
Do mixéru přidáme petržel, sůl, pepř a olej a znovu promixujeme.
Z hmoty utvoříme dva karbanátky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem a téměř 45 minut pečeme dokřupava. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a jako doplněk jogurt nebo zakysaná smetana ochucená bylinkami.