Fazolové lusky na grilovacím koření s opečenou klobáskou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- fazolové lusky
- olej
- cibule
- grilovací koření
- 1 kostka slepičího bujónu
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- smetana
- hladká mouka
- mletá sladká paprika
- klobáska
Postup Fazolové lusky na grilovacím koření s opečenou klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Lusky očistíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky.
Do kastrolu dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova.
Přidáme nakrájené lusky, restujeme asi pět minut,podlijeme vývarem s bujonu, jen asi 1/4 litru, okořeníme pepřem, grilovacím kořením, kmínem, mletou paprikou a dusíme do měkka.
Pak zahustíme smetanou ve keré jsme rozmíchali asi vrchovatou lžíci hl. mouky a chvilku zavaříme. Kdo chce dietnější, může jen zaprášit moukou bez smetany. Podáváme s vařenýma bramborama a opečenou klobáskou nebo také volským okem.