Fazolové lusky na grilovacím koření s opečenou klobáskou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

fazolové lusky
olej
cibule
grilovací koření
1 kostka slepičího bujónu
sůl
pepř mletý
drcený kmín
smetana
hladká mouka
mletá sladká paprika
klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Lusky očistíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova.

  3. Přidáme nakrájené lusky, restujeme asi pět minut,podlijeme vývarem s bujonu, jen asi 1/4 litru, okořeníme pepřem, grilovacím kořením, kmínem, mletou paprikou a dusíme do měkka.

  4. Pak zahustíme smetanou ve keré jsme rozmíchali asi vrchovatou lžíci hl. mouky a chvilku zavaříme. Kdo chce dietnější, může jen zaprášit moukou bez smetany. Podáváme s vařenýma bramborama a opečenou klobáskou nebo také volským okem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!