Fata Morgána
Recepty, MoučníkySuroviny
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 4 celá vejce
- 10 lžic horké vody
- prášek do pečiva
- Krém:
- 3 karamelové pudinky
- 3/4 litru mléka
- 750 ml zakysané smetany
- 20 dkg cukru
- Dále:
- piškoty
- káva
- rum
- kakao (Granko)
Postup Fata Morgána
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si upečeme piškot, ušleháme celá vejce s cukrem a 10 lžícemi horké vody, nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a upečeme.
Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků, ¾ litru mléka, cukru a dochutíme mandlovou trestí (nemusí být). Pudink necháme za občasného míchání zcela zchladnou. Pak do něj vmícháme předepsané množství kysané smetany a pokud máme v pudinku hrudky, ponorným mixerem vyšleháme vše dohladka.
Na vychladlé, upečené těsto namažeme část krému, poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem.
Zbylý krém dáme navrch a posypeme kakaem nebo grankem.