Fata Morgána

Recepty, Moučníky

Suroviny

20 dkg polohrubé mouky
20 dkg moučkového cukru
4 celá vejce
10 lžic horké vody
prášek do pečiva
Krém:
3 karamelové pudinky
3/4 litru mléka
750 ml zakysané smetany
20 dkg cukru
Dále:
piškoty
káva
rum
kakao (Granko)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si upečeme piškot, ušleháme celá vejce s cukrem a 10 lžícemi horké vody, nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a upečeme.

  3. Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků, ¾ litru mléka, cukru a dochutíme mandlovou trestí (nemusí být). Pudink necháme za občasného míchání zcela zchladnou. Pak do něj vmícháme předepsané množství kysané smetany a pokud máme v pudinku hrudky, ponorným mixerem vyšleháme vše dohladka.

  4. Na vychladlé, upečené těsto namažeme část krému, poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem.

  5. Zbylý krém dáme navrch a posypeme kakaem nebo grankem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!