Falešná tatarka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 pomazánkové máslo bez příchuti
2 lžičky zakysané smetany
2-3 lžičky hořčice
2-3 sterilované okurky (podle velikosti)
malá cibule
mléko podle otřeby
špetka cukru
sůl
pepř
pár kapek šťávy z citronu
voda z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.

  2. Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.

  3. Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.

  4. Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!