Falešná dršťková

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g drůbežích žaludků
300 g hlívy ústřičné
1 cibule
4 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř černý
mletá paprika sladká
mletá paprika pálivá
domácí vepřové sádlo
hladká mouka
sůl
2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žaludky nakrájíme na ½ cm plátky, na lžíci sádla zprudka opečeme, šťávu za občasného promíchání zredukujeme a plátky necháme zrůžovět (v této fázi začínají krásně vonět).

  2. Dáme do vařící osolené vody, přidáme lžíci sladké papriky a pod pokličkou zvolna 1,5 hodiny vaříme.

  3. Jemně nakrájenou cibuli necháme na lžíci sádla zesklovatět, přidáme na plátky nakrájenou omytou hlívu, lžíci sladké papriky a restujeme.

  4. Přidáme k vývaru, zahustíme zásmažkou ze lžíce sádla a dvou lžic hladké mouky, dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, pepřem, pálivou paprikou, případně dosolíme a cca 20 minut provaříme.

  5. Podáváme s plátky bagety, osmaženými na oříšku sádla a potřenými česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!