Falešná dršťková polévka z vepřových kůží

Recepty, Polévky

Suroviny

vepřové kosti nebo vepř. maso z ořezu
vepřové kůže 200–250 g (i více)
sůl
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 stření cibule do vývaru
olej
1 velká cibule
2–3 PL hl. mouky
2 PL sladké papriky
1 rovnou KL drceného kmínu
½ KL pepře
½-1 KL pálivé papriky
5-8 větších stroužků česneku
1–1, 5 PL majoránky
domácí vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Maso, kosti a kůži dáme vařit do osolené vody s novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí vcelku, můžeme přihodit i 3–4 oloupané celé stroužky česneku. Maso a kůže by měly být měkké, ale nepřevařené. A samozřejmě, čím víc kůží a masa, tím lepší polévka.

  2. Uvařené maso, kůže a případně kosti z vývaru vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Vývar přecedíme, hlavně pokud jsme vařili i kosti, abychom v polévce neměli případně úlomky kostiček. Kůže a maso nakrájíme na nudličky.

  3. Na pánvičce na oleji osmažíme drobněji pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mouku, osmažíme do světle žluta a přidáme do přecezeného vývaru. Hned přidáme i kmín, pepř a pálivou papriku podle chuti (pokud jsme ji nepřidali už do jíšky spolu se sladkou paprikou) a vaříme nejméně 10 minut, aby se provařila mouka.

  4. Mezitím pokrájíme maso a kůže na nudličky a přidáme do polévky. Nakonec prolisujeme česnek (nešetříme) a přisypeme majoránku (s tou také nešetříme). Necháme přejít varem a polévku máme hotovou. Kdo chce, může přidat během vaření domácí vegetu. Podáváme s rohlíkem nebo houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!