Erbazzone z Emilia Romagna

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

těsto:
350 g hladké mouky
150 ml vody
15 g pivního droždí
20 ml extra panenského olivového oleje
1/2 ČL hrubozrnné soli
Náplň:
1,5 kg katalánské čekanky
2 šalotky
2 stroužky česneku
80 g strouhaného parmazánu
50 ml extra panenského olivového oleje
zrnka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku, dôkladne miesime približne 10 -15 minút a následne necháme 2 hodiny kysnúť.

  2. Medzitým šalotku nakrájame na tenké plátky, okoreníme a mierne opražime na malom množstve oleja. Len čo sa začne piesť, pridáme čakanku a cesnak a približne 20 minút podusíme.

  3. Vykysnuté cesto ešte pár minút premiesime a následne z neho vytvarujeme dva tenké pláty. Jeden preložíme na plech vymazaný olejom, rozložíme naň vrstvu dusenej zeleniny, posypeme parmezánom, čiernym korením a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme približne na 20 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!