Dýňovo - datlový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 pomeranč (dužina i kůra)
150 g datlí sušených
250 g dýňového pyré
175 g másla (případně Hery)
250 g pohankové nebo špaldové mouky
3 celá vejce
150 ml mléka
50 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1 KL vanilkového cukru
1 KL dýňového koření

Postup přípravy receptu

  1. Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a zbytek zamrazíme na příště, případně uděláme polévku.

  2. Datle pokrájíme. Pomeranč umyjeme a kůru nastrouháme, dužinu rozmixujeme. Kůru a datle smícháme s dužinou a necháme 15 minut namáčet.

  3. Tuk utřeme s cukry a po jednom přidáme vejce a vyšleháme. Mouku smícháme s kořením, práškem do pečiva a přidáme k utřenému tuku. Vmícháme dýňové pyré, datle s pomerančovou dužinou a mléko. Promícháme.

  4. Dortovou formu a nebo zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a těsto vylijeme do formy. Pečeme 40 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!