Dvoupatrový řízek na cuketovém plátku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí řízek
sušená šunka nebo slanina
pikantní Hermelín
plátkový uzený sýr
rajče
cibule
bazalka
česnek
cuketa
grilovací koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízek dvakrát podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až do konce, aby držel pohromadě (viz. obrázek), osolíme, okořeníme. Spodní plátek poklademe rajčaty, bazalkou a Hermelínem, překlopíme dalším plátkem masa. Na další plátek položíme šunku, cibuli, bazalku, uzený sýr a zakryjeme horním dílem. Zavineme do šunky a zpevníme provázkem.

  2. Opečeme zprudka na pánvi spolu se silnějším plátkem větší osolené cukety. Cuketu poté potřeme česnekem, dáme na dno zapékací misky, na ni položíme řízek již zbavený provázku a vložíme do rozpálené trouby dopéct. Maso je krásně šťavnaté a šťávička plná chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!