Dvoudruhové zelí se slaninovými noky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

250 g hlávkového zelí
400 g kysaného zelí
2 menší brambory nastrouhané na drobno
100 g anglické slaniny
100 uzené plece
2 střední cibule
sádlo
kmín
sůl
pepř
cukr
500 g chlazené gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce podlijeme vývarem nebo vodou.

  2. Když je zelí poloměkké, přidáme kysané zelí i s trochou nálevu (podle kyselosti) a brambory. Dusíme s částečným podléváním do měkka.

  3. Mezitím opečeme na kousku sádla slaninu a uzené maso do křupava. Přidáme cibuli a po zrůžovění přisypeme neuvařené gnocchi. Společně opékáme asi 3 minuty.

  4. Měkké zelí dochutíme cukrem a pepřem. Slaninové gnocchi přidáme k zelí a společně řádně prohřejeme. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!