Dvojkadeřávková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kadeřávku
250 g kukuřice
1 cibule
100 g uzené slaniny
sůl
pepř
Nudle:
3 lžíce rozmixovaného kadeřávku (bez vody)
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme 10 min v malom množstve vody a potom ho spolu s vodou rozmixujeme. Tri lyžice odoberieme na rezance.

  2. V inom hrnci orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme narezanú cibuľu a opražíme.

  3. Vlejeme rozmixovaný kel, osolíme, okoreníme a 10 min povaríme.

  4. Vsypeme kukuricu a necháme prejsť varom.

  5. Na rezance zmiešame rozmixovaný kel, vajce, múku a soľ. Na menšej panvičke upečieme omeletu z oboch strán. Hotovú omeletu nakrájame na rezance a vkladáme do polievky až v tanieri.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!