Dvojdort Růže - Letadlo

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
30 g kakaa
krém:
125 g másla
cukru moučka podle chuti
250 ml mléka
5 rovných lžic polohrubé mouky
falešná marcipánová hmota
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
mandarinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme do 25cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  2. Necháme pomalu chladnou nejprve v pootevřené troubě, potom na mřížce dnem nahoru - pak se vám korpusy nepropadnou.

  3. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe mandarinkami, přiklopíme vrchní částí a dort rozkrojíme na 2 poloviny. Obě pomažeme rovnoměrně krémem.

  4. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme a ozdobíme marcipánem.

  5. Krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem a kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!