Dutch baby pancake

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 ks švestek
125 ml vody
1 lžíce vanilkového cukru
1/2 vanilkového lusku
Na těsto:
85 g másla
4 velká vejce
120 g smetany ke šlehání
60 g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
Na dokončení:
1 řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a vypeckované švestky povaříme 10 minut s vodou, cukrem, vanilkovými semínky a odstavíme.

  2. Máslo dáme na pánev (průměr 28 cm) do středu trouby zapnuté na 220 °C. Do mixeru dáme vejce, smetanu ke šlehání, hladkou mouku, třtinový cukr a 1-2 min. mixujeme. Vlijeme do pánve s rozehřátým máslem a vrátíme do trouby. Pečeme zhruba 20 min. Můžeme sledovat, jak se postupně zvětšuje a zlátne - po vyndání z trouby zase klesne.

  3. Podáváme se švestkami a bílým řeckým jogurtem (ten jsem nestihla ani vyndat z ledničky). Teplé je to úžasné a studené nevím - nezbylo, skoro jsem to nestihla vyfotit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!