Dušená roštěnka ve vlastní šťávě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g nižší roštěnky
- 1 větší cibule - nakrájená nadrobno
- 2 PL sádla
- koriandr
- sůl
- drcený kmín
- 75 g hladké mouky
- 1 kostka Knorr
Postup Dušená roštěnka ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky, naklepeme, aby maso nebylo tuhé. Pak roštěnky z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce.
V kastrolu na polovině rozpáleného sádla opečeme zprudka maso asi 1 minutu po každé straně dozlatova, vyjmeme a dáme stranou. Přidáme zbylý tuk, nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
Vložíme maso zpět do kastrolu, zalijeme studenou vodou tak, aby bylo potopené a přidáme kostku Knorru. Zvolníme přísun tepla pod kastrolem a přikryté dusíme doměkka cca 90 minut.
Podávala jsem s bramborovou kaší a oblohou z cherry rajčátek, samozřejmě příloha je na chuti každého kuchaře.