Dušená roštěnka ve vlastní šťávě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g nižší roštěnky
1 větší cibule - nakrájená nadrobno
2 PL sádla
koriandr
sůl
drcený kmín
75 g hladké mouky
1 kostka Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky, naklepeme, aby maso nebylo tuhé. Pak roštěnky z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce.

  2. V kastrolu na polovině rozpáleného sádla opečeme zprudka maso asi 1 minutu po každé straně dozlatova, vyjmeme a dáme stranou. Přidáme zbylý tuk, nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.

  3. Vložíme maso zpět do kastrolu, zalijeme studenou vodou tak, aby bylo potopené a přidáme kostku Knorru. Zvolníme přísun tepla pod kastrolem a přikryté dusíme doměkka cca 90 minut.

  4. Podávala jsem s bramborovou kaší a oblohou z cherry rajčátek, samozřejmě příloha je na chuti každého kuchaře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!