Dušená mrkev po indicku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix (používám míchané hovězí + vepřové)
500 g mrkve (nastrouhat nahrubo nebo na jemné plátky)
1 cibule (na kostičky)
4 pl sojové omáčky
2 pl kari
1 pl kurkumy
škrob

Postup přípravy receptu

  1. Na změklou cibulku přidáme mleté maso a necháme opékat dokud není hotové.

  2. Pak přisypeme mrkev, dále opékáme a mícháme. Mrkev trochu pustí šťávu, není třeba v tuto chvíli nic přidávat. Jakmile mrkev změkne, přidáme koření. Dle chuti a odolnosti lze množství koření i zvětšit.

  3. Nakonec přilijeme trochu vody smíchané se škrobem, který směs spojí. Ještě trochu necháme provařit a můžeme podávat. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!