Dušená kapusta dietně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 kapusty
100 g kuřecí šunky výběrové
1 cibule
2 stroužky česneku
solčanka
pepř
majoránka
drcený kmín
trochu olivového oleje
1 kostička bujonu
2 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, šunku a kapustu nakrájíme.

  2. Cibuli si na trošce oleje orestujeme, přidáme šunku, chvilku orestujem.

  3. Přidáme nakrájenou kapustu, zalejeme vodou a až začne vřít tak přidáme bujon. Osolíme solčankou, opepříme, trochu majoránky a trochu kmínu přidáme prolisovaný česnek a zamícháme a dusíme, až bude kapusta měkká.

  4. Když se bude zdát, že je tam málo vody, tak ještě přikápneme, ale aby jí tam nebylo moc jelikož to nezahušťujeme. Podáváme s vařeným bramborem. Pro ty kterým nevadí tučné jídlo místo šunky můžou použít anglickou slaninu přibližně 200g.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!