Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 kusy hovězích líček
3 cibule nakrájené nahrubo
150 g dobrého voňavého špeku
plátek másla
1 palice česneku
3 větvičky rozmarýnu
400 ml dobrého červeného vína
sůl
čerstvě mletý pepř
1 hovězí bujón od Maggi

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a omytá líčka si osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a necháme asi 2 hodiny uležet.

  2. V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený špíček a necháme ho pěkně vyškvařit.

  3. Maso zprudka opečeme ze všech stran.

  4. Opečené maso vyndáme a orestujeme cibulku, maso vrátíme a pečeme dál. Přidáme nadrcený česnek, podlijeme vínem, dáme bujón a přiklopené pomalu dusíme do měkka. Občas promícháme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem je-li potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!