Drůbeží závitek se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g drůbežího masa vcelku měla jsem prso z brojlera
450 g dýně Hokkaido polovina z jedné malé dýně,váha je již bez dužiny
300 g kedlubny
3 lahůdkové cibulky
6 tence nakrájených plátků česnekového boku
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 kostky zeleninového bujónu kdo nechce vynechá
1 lžička oleje
tenký plátek másla na osmažení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. 1/4dýně a 1/4kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, zbytek na větší kostky. Na tenké nudličky nakrájíme i 3plátky česnekového boku a na drobná kolečka nakrájíme všechny cibulky.

  2. Maso prořízneme na plát a přes folii naklepeme. Po obou stranách vetřeme trochu soli. Plát z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme na nudličky nakrájenou zeleninou a posypeme částí nakrájené zelené natě z cibulek. Poklademe zbylými 3 plátky česnekového boku, zavineme do závitku a závitek utáhneme nití.

  3. V hrnci na rozehřátém oleji společně s máslem necháme prudce ze všech stran osmahnout závitek. Závitek z hrnce odložíme stranou a ve výpeku orestujeme do narůžovělé barvy nudličky česnekového boku a bílé části cibulek.

  4. Vložíme nazpět závitek, podlijeme ho 200ml horké vody a rozdrobíme bujón.

  5. Přiklopíme poklicí a na slabém plameni dusíme 40 minut.

  6. 15 minut před koncem přidáme kostičky zeleniny a zbytek nakrájené cibule, podle potřeby dolijeme trochou horké vody a dodusíme.

  7. Z měkkého závitku odstraníme nitě a maso nakrájíme na porce.

  8. Šťávu necháme dle potřeby silným varem zredukovat na námi požadovanou hustotu. A nebo ji můžeme ponorným mixérem v hrnci rozmixovat na hladkou omáčku. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!