Drůbeží ňadro (prso) s rebarborovou šalší (Filet w sosie z rabarbarem)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso
2-3 lodyhy rebarbory
2-3 PL medu
200 ml smetany
sůl
máta

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozehřeju máslo, orestuji na kostky pokrájené ňadro kuřecí. Jen co se zatáhne, posolím. Očistěnou rebarboru pokrojím na kousky přihodím na pánev a restuji.

  2. V misce smíchám smetanu s medem, pokud je příliš husto, přidám nemnoho vody.

  3. Vliju na pánev (opětovně upozorňuji – nepleťte do toho anatomii) a za občasného zamíchání dusím na pomalém ohni do úplného změknutí (čtěte pozorně! Změknutí, ne zblbnutí).

  4. Posekám mátové lístky a lehce přizdobím na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!