Dort pro Rozarku

Recepty, Dorty

Suroviny

Bábovka:
6 vajec
200 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
Krém:
banánový puding
1/4 l mléka
1,5 másla
asi 5 banánů

Postup přípravy receptu

  1. Bábovka: šleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, a potom mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Hotové těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme (podle trouby) asi na 150°C asi 30 minut.

  3. Krém: puding uvaříme dle návodu, ale pouze z 1/4l mléka, necháme vychladnout, banány rozmixujeme. Ušleháme máslo, přidáme rozmixované banány a nakonec přidáme ušlehaný puding.

  4. Bábovku necháme vychladnout, rozkrojíme, namažeme krémem, vložíme doprostřed panenku a dle fantazie zdobíme:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!