Dort Pavlova od Alenky

Recepty, Dorty

Suroviny

4 ks bílků
250 g krupicového cukru
1 ml bílého vinného octa
1 ml maizeny
Na ozdobu:
350 ml 40% smetany ke šlehání
1 ztužovač do šlehačky
3 ml moučkového cukru
jahody
kiwi
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Bílky šleháme na sníh a postupně přisypávám cukr až bude sníh s cukrem dělat špičky, přisypu maizenu a přidám lžičku vinného octa a ještě prošlehám.

  2. Na pečící papír nanesu sníh do tvaru dortu a trochu prohloubím střed.

  3. Troubu nahřeji na 120 °C a po vložení dortu snížím na 100°C a peču (suším) asi hodinu a půl. Obal má být křupavý jako pusinka a střed měkký. Hotový dort nechám zchladnout v troubě.

  4. Až je úplně zchladlý, tak nanesu nahoru vyšlehanou šlehačku se ztužovačem a moučkovým cukrem (nemusí být) a nahoru poskládám nakrájené čerstvé jahody, kiwi a borůvky. Posypu moučkovým cukrem a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!